Рехабилитација на патниот правец „Преку Турла“ можност за развој на голем регион

Рехабилитација на патниот правец „Преку Турла“ можност за развој на голем регион Постарите жители на кичевско го помнат преминот „Преку Турла“. Тоа е стариот пат кој од Кичево се одело за накај Цер, а оттаму за Крушево и обратно. Се користи отсекогаш. Со изградбата на патот Кичево –…

Кичево викенд шема (10 – 12 јануари 2014)

Кичево викенд шема (10 – 12 јануари 2014) Клуб Војаџер Петок: DJ MILAN, почеток: 23.00 влез: / Сабота: SARAH MACE LIVE, почеток: 23.00 влез: / * * * Клуб Имиџ Петок: DJ ANDREJ MICAJKOV, почеток: 22.30 влез: / Сабота: Zoki Conga, Dadoni Trumpet &…

Промоција на романот „Ања“ – првенче на Оливера Ширговска

Промоција на романот „Ања“ – првенче на Оливера Ширговска Во среда, 17 јули, во просториите на НУЦК „Кочо Рацин“ ќе се одржи промоцијата на романот „Ања“ од Оливера Ширговска. Ова е нејзин прв роман. -Романот „Ања“ го напишав за четири месеци, тој е мој прв…

Пратеникот Китаноски имаше средба со црногорска делегација во Собранието на РМ

Пратеникот Китаноски имаше средба со црногорска делегација во Собранието на РМ

Членовите на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците  и членовите на Комисијата за надворешна политика во…

Мултимедија
 • Кичевскиот филм “Баба” достапен и на интернет

  Кичевскиот филм “Баба” достапен и на интернет

  View All

 • ФОТО: Како се прославија Водици низ Кичево и Кичевско! [2014]

  ФОТО: Како се прославија Водици низ Кичево и Кичевско! [2014]

  View All

 • ВИДЕО: Бруно Марс по кичевски

  ВИДЕО: Бруно Марс по кичевски

  View All

 • ВИДЕО: Каролина Гочева – За година, две [Аватар верзија]

  ВИДЕО: Каролина Гочева – За година, две [Аватар верзија]

  View All

 • Боите на есента го освојуваат Крушино

  Боите на есента го освојуваат Крушино

  View All

 • ФОТОГАЛЕРИЈА: Одбележана 70-годишнината од битката кај Кленоец

  ФОТОГАЛЕРИЈА: Одбележана 70-годишнината од битката кај Кленоец

  View All